Separerad av naturen av betong, asfalt och dubbelglaserade fönster känner vi oemotståndlig dragkraft för att tämja åtminstone potensmedel cialis en liten del av det gröna riket – på flera hundra delar eller bara i en blomkruka. Och inte förgäves: Våra tysta husdjur ger oss otroligt många fördelar – för kroppen och för själen.

Med början av våren, utseendet på det första grönska, har många av oss bråttom till landet. Och de som inte har sitt eget hus utanför staden suck och försöker skapa en mini-trädgård på sin balkong. Vad som driver oss? Vad gör till och med en ivrig medborgare som vårdar en gräsmatta i storlek lite större än en näsduk eller odla ett persikaträd i en kruka?

Vila för själen

"Under de senaste åren finns det ingen bättre vila för mig än i landet," medger 32-åriga marina. – På våren satte jag gladioli i marken, klippte av hallon, titta på de vakna träden och absolut fred går ner på mig. Varje gång väntar jag på ett mirakel när groddarna börjar bryta igenom marken. Detta är en hel värld med sina egna lagar och värderingar som berikar livet, skyddar mot uppblåsthet på nuvarande arbetare eller hemproblem ”.

Kommunikation med växter kan verkligen lindra stress och ge styrka, tror att Evgeny Kirichenko, doktor för biologiska vetenskaper, professor, chef för laboratoriet för fysiologi och växtbiologi i den ryska vetenskapens huvudsakliga trädgård.

”Vid lunchtid försöker jag definitivt att gå en promenad längs Oak Alley. Och efter tjugo minuter returnerar jag den uppdaterade, fyllda med krafter, utan spår av ackumulerad trötthet. Även om du har 20 000 växter, med många av vilka du har arbetat i trettio år, förblir kommunikation med dem en levande och spännande process, och själva växterna är ännu mer mystiska och vackra än i början av "dejting".

Edens trädgård

”Till och med en blomkruka på fönsterbrädan är bevis på att skönhet och harmoni finns i världen. Det är ingen slump att många människor har begreppet paradis som är förknippat med idén om trädgården, säger psykologen och övertygad trädgårdsmästare Ekaterina Mikhailova. – Det finns inga fula växter. Britterna älskar till exempel att säga att ett ogräs är en vacker växt som helt enkelt har vuxit på en misslyckad plats ".

Bilden av Eden i våra sinnen är själva modern naturen, generös, riklig, vilket ger allt nödvändigt för livet.

Vi kommer från växter – och från själva jorden – en känsla av tillförlitlighet, stöd, som vi ofta saknar i vardagen

"Kommunikation med växter är en oändlig verkstad av tålamod och ödmjukhet," fortsätter Ekaterina Mikhailova. – Resultatet skjuts upp, ibland länge. I naturens rike tvingas människan att hantera sin törst för att få resultatet "här och nu". Vi måste vänta, men inte passivt, men påverka, regissera och överge en vågig önskan att göra ett mirakel ".

Allt samarbete med växter är ett äventyr. Men hans takt är inte snabb, det lovar överraskningar och besvikelse och underhållning och spänning.

Stå på marken

Människors kärlek till växter kommer inte ner till ren självsakrifice och ointresserad tjänst. Vi kommer att vara ärliga: även den mest capricious orkidén eller Marakuya kommer att ta mindre bekymmer till deras vårdnadshavare än att höja en valp eller kattunge.

"Växter, på grund av deras egenskaper, är mer förutsägbara och kontrollerade," säger Ekaterina Mikhailova. -De tillåter dig att bygga en kontrollerad modell av stor verklighet, en värld där något verkligen beror på oss, där mycket kan förutses och till och med förhindra. Blomman i potten kommer inte att svika dig, kommer inte att förråda, kommer inte att fly undan. Det vill säga vi kommer från växter – och från själva jorden – en känsla av tillförlitlighet, stöd, som vi ofta saknar i vardagen.

Samtidigt skulle jag inte säga att vi föredrar växter framför djur från latskap. Odlingsprocessen med en stor bokstav, fokus på resultatet innebär vård av husdjur, inte bara när du vill koppla av med själen, utan också när det är nödvändigt ”.

Livscyklar

En annan viktigaste punkt som förklarar vår förtrollning med det gröna riket är en möjlighet, med medling av växter, att inkludera i en uppmätt tid, att känna den djupa rytmen av cyklicitet, att gå med i den heliga utvecklingsprocessen.

Vi observerar säsongens förändring: blekgröna blad ger oss en god nyhetsfjäder har kommit, och under hösten ersätter greener de röda och orange-gula nyanserna och symboliserar slutet på ett visst livssteg.

Många gillar att "lägga sig" sin trädgård innan vintern börjar, och täcker försiktigt från kylan och långt innan värmen börjar årliga sysslor med plantor. Ju äldre vi blir, desto trevligare, mer nödvändiga för oss blir problem med marken, eftersom växter lär oss en lektion att livet är oändligt, att det fortsätter cykeln bakom cykeln. Såren är försenade, frönna gror … och vi lär oss den här lektionen omedvetet och mycket fast.

Grön energi

Växter – I många avseenden unika varelser. Deras mest värdefulla och fantastiska egenskaper är produktionen av syre, som, som ni vet, är nyckeln till livet på jorden, liksom förmågan att samla och lagra solens helande energi.

"Lukten av växter är inget annat än omdesignad solenergi," förklarar den biofysiker, aromaterapist och expert på eteriska oljor Julia Irisova. – Detta gäller inte bara aromen av blommor, utan också för lukten av grenar, bark, gräs, löv. Växter kan inkludera fotoner och elektroner i sina livsprocesser, varav solljus består av, och de är uppdelade av detta bearbetade ljus med oss. Det enklaste sättet att förklara denna process med vågteorin ".

Om du planterar ett citron- eller mandarinträd hemma kommer det att dela med dig energi och en optimistisk inställning till livet

Allt i världen utstrålar elektromagnetiska vågor av olika längder. Vad vi uppfattar som färg, ljud, lukt, på grundval av vår energi finns det en impuls. I början av förra seklet gjorde denna upptäckt en revolution inom vetenskapen, molekylfysik dök upp, vetenskapliga och tekniska framsteg gjorde ett kraftigt hopp och en ny riktning bildades i medicinvågsmedicin.

Wave Medicine är baserat på det faktum att de inre organen, som allt i världen, utstrålar och accepterar energibesättningar. Ur denna synvinkel är anläggningen en inställningsgaffel. Kontakt med dem sätter automatiskt kroppen till en mer hälsosam "våg" och har en uttalad psykoterapeutisk och till och med anti -ligande effekt.

”Ofta börjar kvinnor växa pelargon på tröskeln för mognad – de känner intuitivt dess gynnsamma åtgärder. Den innehåller Geraniol, en av de mest kraftfulla fytohormonerna, som aktivt används i aromaterapi i anti-åldersprogram, förklarar Julia Irisova. "Och om du planterar ett citron- eller mandarinträd hemma kommer det att dela med dig energi och en optimistisk inställning till livet".

Hur djupa fördelaktiga effekter producerar på oss att kommunicera med växter beror på frekvensen för dessa kontakter.

"Om du en gång i månaden kommer ut på en promenad i en björklund, kan vi prata om psyko -emotionell korrigering," säger Julia Irisova. – föreslå två gånger i veckan ger en harmoniserande effekt på hypotalamus, som bland annat möts för temperatur, mat, sömn. Konstant interaktion med grönområden har en gynnsam effekt på hypofysen – vår huvudendokrina körtel. ".

Genom sina egna lagar

Under hela deras liv, som har varit på ett ställe, utvecklat enligt de orubbliga lagarna av deras typ, skapar invånarna i växtriket en illusion av absolut förutsägbarhet, inspirerar förtroende för att vi kan studera dem noggrant. Men detta är inget annat än synlighet. Av de 250 000 arter som är kända för forskare (och ungefär samma, enligt de mest optimistiska prognoserna, är vi fortfarande okända) bara några hundra under en person att tämja.

"Alla ansträngningar för att skapa konstgjorda sorter, om inte förgäves, är mycket flyktiga," förklarar Evgeny Kirichenko. -A sorter som skapats av människan lever inte längre än två till tre decennier, och de arter som skapas av naturen finns i nästan oförändrad form av miljoner år.

Även välstudierade arter behåller sina hemligheter: Till exempel förblir växtbeteende ett stort mysterium på natten. Vi är vana att uppfatta dem som solbarn, men med månen är de kopplade till en lika stark och mystisk anslutning. Det är till exempel känt att druvsamlingen på Sicilien endast utförs på natten: smaken av "natt" -vin är märkbart och för bättre skiljer sig från "dagtid".

Jag tror att bara en som förlitar sig på upplevelsen från generationer, som är genetiskt benägna att känna växter, verkligen kan förstå dem.

Kommunicera mer

Men är kommunikation med växter i bokstavlig mening av ordet prisvärt? Även om du lämnar slavisk sedvanligt åt sidan av den slaviska sedvanen att gråta i en omfamning med en björk, medger många till och med i dag i sin vana att prata med kaktus, beröm azalea eller skälla rododendronen.

"Frågan om förekomsten av det högsta nervsystemet i växter har upprepade gånger diskuterats i det vetenskapliga samfundet," säger Evgeny Kirichenko. – De flesta biologer och zopsykologer tror att växter inte har något liknande system. Men det bekräftas experimentellt att växter reagerar annorlunda på människor: de verkar "känna igen" de som tar hand om dem eller tvärtom, skada ".

Växter gör bokstavligen vårt liv ljusare och omfattande, utan dem skulle vår värld bli glädjefri och grå

Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CART

X